Electric Muscle Stimulation

EMS, hoe werkt het?

Voor de training begint krijg je speciaal pak om aan te trekken. Het spreekt voor zich dat het pak na elke sessie gewassen wordt, dus je krijgt altijd een schoon pak van ons. Als je dat prettig vindt kun je gewoon je eigen (sport)kleding over het pak dragen. Training kunnen zowel binnen, in de omheinde tuin of in de natuur plaatsvinden.

Waarom een speciaal pak?

In het EMS pak zijn electrodes verwerkt, die d.m.v. een speciaal kastje, dat aan het pak wordt bevestigd, worden aangestuurd met een speciaal op jou afgestemd programma.
Tijdens de training voer je eenvoudige oefeningen uit waarbij de trainer je vraagt om je spieren aan te spannen. Door de elektrische prikkel van het EMS systeem op je spieren ga je veel meer spiervezels aanspannen dan je zelf zou kunnen. Ook bereik dieperliggende spieren beter dan zonder die EMS prikkel. Tenslotte zorgt de EMS training voor een verhoogde verbranding die veel langer aanhoudt dan een reguliere fitnesstraining. Bij een normale fitnesstraining blijft je verbranding tot ongeveer 12 uur verhoogd. Bij een EMS training tot wel 72 uur! Die factoren (meer spiervezels, meer spieren, langere verhoogde verbranding) zorgen ervoor dat een korte EMS training zo vreselijk effectief is en dat je écht resultaat behaalt.

Meer weten over wat Fit en Vitaal Voerendaal voor jou kan betekenen?

Neem contact op

Neem gerust contact op via één van onderstaande knoppen (mail, telefoon of whatsapp), of vul het formulier in, en ik beantwoord met alle plezier ál je vragen!