Wat is EMS?

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation.
Met EMS is het mogelijk om in slechts 20 minuten een training te doen die gelijk is aan ca. 3 uur intensief trainen in de sportschool. EMS is een relatief nieuwe vorm van training waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de spieren te stimuleren en te activeren. Het is een geweldige manier om je spieren te versterken en je uithoudingsvermogen te vergroten zonder dat je daarvoor veel tijd hoeft te besteden in de sportschool.

EMS trainen kan in de vorm van Personal Training, Duo Training of Small Group training met max. 4 personen. Ook is maatwerk mogelijk bv na een blessure of revalidatie.


Hoe werkt EMS?

Tijdens een EMS-training draag je een speciaal pak, dat elektrische impulsen naar de spieren stuurt. Deze impulsen zorgen ervoor dat de spieren samentrekken, net zoals bij traditionele krachttraining. Het verschil is echter dat EMS een veel groter aantal spiervezels tegelijkertijd kan activeren, waardoor de training veel intensiever is dan traditionele krachttraining. Om een voorbeeld te geven: 1 Squat met het EMS pak aan staat gelijk aan 18 squats zónder pak.

Bovendien is het mogelijk om spieren te stimuleren die anders moeilijk te bereiken zijn, waardoor je je hele lichaam effectief kunt trainen.

Maar wat zijn de voordelen van EMS voor je fitheid?

  • Opbouwen van spiermassa en het vergroten van de kracht van je spieren. 
  • Verbeteren van je uithoudingsvermogen waardoor je lichaam beter in staat is om zuurstof naar de spieren te transporteren.
  • Ook geschikt voor mensen met blessures, reumatische klachten, astma of longcovid
  • Trainen zonder zware gewichten waardoor pezen en gewrichten minder snel belast raken
  • Verbeteren van liachaamshouding en balans.
  • Er zijn mogelijkheden om zowel indoor als outdoor te trainen. Je kunt zelfs trainen tijdens een heerlijke wandeling in de natuur.

Als je op zoek bent naar een manier om je fitheid te verbeteren en je spieren effectief te trainen, dan is EMS een geweldige optie. Het is een veilige én effectieve manier om je lichaam te trainen en het helpt je om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Wist je dat EMS al meer dan 63 jaar bestaat en ook gebruikt wordt in de topsport en bij revalidatie?

Wil jij resultaat behalen, heb je een druk sociaal leven en daardoor weinig tijd om te sporten maar wil je toch graag fit zijn, dan biedt EMS training een uitkomst.

Nieuwsgierig?  Maak nu een afspraak en ontvang een gratis proefles! Heb je vragen? App of mail mij gerust, ik help je graag. Telefonisch ben ik moeilijk bereikbaar aangezien ik mijn klanten graag 100 % aandacht geef gedurende hun les.

Meer weten over wat Fit en Vitaal Voerendaal voor jou kan betekenen?

Neem contact op

Neem gerust contact op via één van onderstaande knoppen (mail, telefoon of whatsapp), of vul het formulier in, en ik beantwoord met alle plezier ál je vragen!