Electric Muscle Stimulation

Wat is EMS?

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Met EMS is het mogelijk om in slechts 20 minuten een training te doen die gelijk is aan ca. 3 uur intensief trainen in de sportschool. EMS is een relatief nieuwe vorm van training waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om de spieren te stimuleren en te activeren. Het is een geweldige manier om je spieren te versterken en je uithoudingsvermogen te vergroten zonder dat je daarvoor veel tijd hoeft te besteden in de sportschool.

Hoe werkt EMS precies?

Tijdens een EMS-training draag je een speciaal pak, dat elektrische impulsen naar de spieren stuurt. Deze impulsen zorgen ervoor dat de spieren samentrekken, net zoals bij traditionele krachttraining. Het verschil is echter dat EMS een veel groter aantal spiervezels tegelijkertijd kan activeren, waardoor de training veel intensiever is dan traditionele krachttraining. Om een voorbeeld te geven: 1 Squat met het EMS pak aan staat gelijk aan 18 squats zónder pak.

Bovendien is het mogelijk om spieren te stimuleren die anders moeilijk te bereiken zijn, waardoor je je hele lichaam effectief kunt trainen.

Maar wat zijn de voordelen van EMS voor je fitheid?

Ten eerste kan EMS helpen bij het opbouwen van spiermassa en het vergroten van de kracht van je spieren. Dit kan je helpen om beter te presteren bij andere sporten en dagelijkse activiteiten, zoals het tillen van zware objecten. Ten tweede kan EMS helpen bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen waardoor je lichaam beter in staat is om zuurstof naar de spieren te transporteren.  Daarnaast is het mogelijk om zelfs met bepaalde blessures tóch te trainen, en ook mensen met astma of longcovid kunnen gewoon effectief trainen zonder buiten adem te raken. Je  traint zonder zware gewichten waardoor pezen en gewrichten minder snel belast raken!

Ten slotte kan EMS helpen bij het verbeteren van je houding en balans, omdat het de spieren die verantwoordelijk zijn voor deze aspecten van je lichaam versterkt. Er zijn mogelijkheden om zowel indoor als outdoor te trainen. Je kunt zelfs trainen tijdens een heerlijke wandeling in de natuur.

Als je op zoek bent naar een manier om je fitheid te verbeteren en je spieren effectief te trainen, dan is EMS een geweldige optie. Het is een veilige én effectieve manier om je lichaam te trainen en het helpt je om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Wil jij resultaat behalen, heb je een druk sociaal leven en daardoor weinig tijd om te sporten maar wil je toch graag fit zijn, dan biedt EMS training een uitkomst.

Nieuwsgierig? Te mooi om waar te zijn? Maak nu een afspraak om kennis te maken met EMS en ontvang een gratis proefles! Heb je vragen? App, mail of bel mij gerust, ik help je graag.

Meer weten over wat Fit en Vitaal Voerendaal voor jou kan betekenen?

Neem contact op

Neem gerust contact op via één van onderstaande knoppen (mail, telefoon of whatsapp), of vul het formulier in, en ik beantwoord met alle plezier ál je vragen!