Ontspanning & Wellness

Ontspanningsmassage

Ieder mens heeft tijd nodig om te ontspannen, om los te komen van stress en de dagelijkse gang van zaken, en om even helemaal tot zichzelf te komen.

In deze tijd, waarin iedereen eigenlijk altijd maar druk is, zijn er echter steeds minder mensen die dat doen; die de rust opzoeken en dat momentje voor zichzelf creëren, die de tijd nemen om te ontspannen. En dat is zonde, want het gebrek aan rust en ontspanning kan voor veel verschillende problemen zorgen. Zo krijgen veel mensen last van stijve of pijnlijke spieren in hun schouders of nek, of van mentale overprikkeling, waardoor ze het gevoel kunnen hebben dat alles ze teveel is.

Massages zijn uitsluitend voor dames!

Hoewel rust en ontspanning dus heel belangrijk zijn voor de mens, zijn er steeds minder mensen die hier tijd voor vrijmaken. Voor iedereen die eigenlijk te weinig tijd neemt om te ontspannen, kan een ontspanningsmassage dé manier zijn om eens even helemaal tot rust te komen.

Een moment voor jezelf waarop je zowel mentaal als fysiek volledig kunt ontspannen. Door middel van strijkbewegingen, kneden, kloppen en schudden wordt je lichaam in complete staat van ontspanning gebracht. Een ontspanningsmassage richt zich voornamelijk op de huid en de oppervlakkigere spieren. Spanningen zullen op die manier wegvloeien en pijnlijke spieren zullen zich eindelijk ontspannen.

Zowel je lijf als je hoofd zullen door middel van een ontspanningsmassage volledig tot rust komen, waardoor zo’n massage misschien wel het beste cadeautje is dat je jezelf kunt geven.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen om een ontspanningsmassage te nemen zijn voor iedereen verschillend. Waar de een komt omdat hij last heeft van bepaalde lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld pijnlijke spieren, komt de ander meer voor een soort ‘onderhoud’ voor haar lijf.

Door de massage worden spanningen weggemasseerd, waardoor je lijf en je geest tot rust kunnen komen. Hierdoor kan de spanning die je voor de massage voelde verdwijnen of op zijn minst verminderen.

Een moment voor jezelf

Natuurlijk kun je pas een ontspanningsmassage nemen als het hoognodig is, doordat je lijf bijvoorbeeld zeer doet of doordat je heel gestrest bent. Maar eigenlijk zou je jezelf een (paar) keer in de maand een ontspanningsmassage moeten gunnen. Door middel van een ontspanningsmassage kun je spanningen loslaten en echt even helemaal ontspannen en tot jezelf komen. Door een (paar) keer in de maand een moment voor jezelf te nemen en jezelf te verwennen door een heerlijke ontspanningsmassage te nemen, kun je voorkomen dat spanningen te hoog oplopen, en kunnen lichamelijke klachten door stress worden voorkomen.

De resultaten van een ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is dus bedoeld om zowel je lichaam als geest te ontspannen. Dit wordt gedaan door middel van een rustgevende massagetechniek, maar ook door geur. De oliën die gebruikt worden hebben geuren als sandelhout, kamille, lavendel of amandel. Deze geuren hebben een rustgevende en kalmerende werking op de geest. Daarnaast zal er vaak gebruik gemaakt worden van rustgevende muziek. De combinatie van al deze dingen, maken de ontspanningsmassage zo effectief. Maar wat doet zo’n massage eigenlijk nog meer voor je, behalve dat je ervan ontspant?

Een ontspanningsmassage zorgt voor of kan bijdragen aan:

 • Soepele spieren
 • Verminderde pijn
 • Een betere bloedcirculatie
 • Extra energie
 • Verminderd gevoel van vermoeidheid (zowel in het lichaam als mentaal)
 • Zuivering van je lichaam
 • Vermindering van last door vastzittende spanningen
 • Een betere concentratie
 • Verhoging van je natuurlijke weerstand
 • Het losmaken van verkrampte spieren
 • Vermindering van stress
 • Betere nachtrust (werkt tegen slapeloosheid)
 • Het gevoel weer bij jezelf te zijn

Meer weten over wat Fit en Vitaal Voerendaal voor jou kan betekenen?

Neem contact op

Neem gerust contact op via één van onderstaande knoppen (mail, telefoon of whatsapp), of vul het formulier in, en ik beantwoord met alle plezier ál je vragen!